• I-O LIFE
  • Getuigenis: Stefanie, The Big C Coffee

Het verhaal van Stefanie begint toen ze op haar 26 kanker kreeg. Nu vijf jaar later vertelt ze openhartig hoe ze eerst en vooral om haar familie bezorgd was.


Na de behandeling, was ze in remissie en had ze nog een jaar nodig om fysiek en mentaal te herstellen. Intussen begon de zoektocht naar wat haar leven opnieuw zin kon geven. Als jongvolwassene met kanker voelde ze zich in de steek gelaten. Om een positieve draai aan haar leven te geven, startte ze met Big C Coffee: een koffiebar waar iedereen welkom is, maar vooral lotgenoten en hun naasten. Waarom een koffiebar? Voor de gezelligheid, de warmte, om tot rust te komen, uit het kankerhokje te treden … Je kan er terecht voor een praatje, informatie, workshops… en uiteraard ook voor een kopje koffie!

LEES OOK

Zorg dragen voor jouw huid

I-O life

Waarom je huid extra aandacht verdient als je kanker hebt? Als je goed voor je huid zorgt, voel je je beter en zelfverzekerder.

Hoe over kanker praten met kinderen?

I-O life

Kanker is een beproeving voor de hele familie, inclusief de kinderen. Maar moeten we er met hen over praten? Hoe? Wat zeggen en wat verzwijgen? Hierbij de aanbevelingen van Aurore Liénard, oncopsycholoog in het Jules Bordet Instituut.

De verpleegkundige

I-O life

Een verpleegkundig consulent oncologie is voor de patiënt de referentiepersoon tijdens zijn behandelingstraject. Een ontmoeting met Claude Bertrand, verpleegkundig consulent oncologie in de Cliniques universitaires Saint-Luc, die gespecialiseerd is in immuuntherapie.

Kanker wanneer je zelfstandig bent

I-O life

Kanker is voor niemand een pretje. Maar als u zelfstandige ben, moet u bovendien het hoofd bieden aan meer financiële onzekerheden. Hierbij vindt u informatie die u kan helpen om een duidelijker beeld te krijgen.

I-O Pedia

Opvolging en duur van de behandeling

I-O Pedia