• I-O LIFE
  • Zorg dragen voor jouw huid

Waarom je huid extra aandacht verdient als je kanker hebt? Als je goed voor je huid zorgt, voel je je beter en zelfverzekerder.


Voor hun kankerpatiënten zetten ziekenhuizen vaak schoonheidsspecialisten in met een speciale opleiding in huid- en lichaamsverzorging. Ze verzorgen mensen tijdens en na een behandeling. Want op het moment dat je leven op zijn kop wordt gezet door kanker, is het belangrijk om goed te zorgen voor je huid. En voor jezelf.

Kanker heeft een impact op je huid. De huid kan droog en dun worden, en je kan allergieën of schimmels oplopen. Daar je onzeker van worden. Door een behandeling bij een schoonheidsspecialiste krijg je een stukje zelfvertrouwen terug.

Ontspan je en geniet ervan!

Het effect is al snel merkbaar. Anderhalf uur ontspannen en gemasseerd worden, doet goed. Na een paar behandelingen begin je je beter te voelen, weer te stralen. Je zit letterlijk terug goed in je vel. Bovendien kan je met iemand praten, in een relaxte omgeving. Dat lucht op.

Nog te weinig begeleiding

Als patiënt krijg je vaak te weinig begeleiding en informatie over hoe je je weer goed kan voelen na een kankerbehandeling. Voor je omgeving is het een afgesloten hoofdstuk. “Het ergste is achter de rug.” En in het ziekenhuis krijg je na de behandeling te horen: “Tot over een paar maanden voor je controle.” Intussen gebeurt er van alles met je lichaam. Je huid is bijvoorbeeld anders dan voor je behandeling. En je zelfvertrouwen is wat lager, want je lichaam heeft je “in de steek gelaten”.

Werken aan herstel

Zelfzorg is heel belangrijk om goed te herstellen. Heb je geen toegang tot extra zorg op één locatie? Dan kan je ook zelf werken aan je herstel, met deze tips:

  • Gebruik alleen natuurlijke en milde verzorgingsproducten.
  • Zoek een schoonheidssalon met ervaring
  • Laat je masseren. Zo geef je je lichaam ontspanning en rust, want dit helpt om te herstellen!
  • Gebruik elke dag zonnebescherming en blijf zoveel mogelijk uit de zon.
  • Ga niet te snel weer gehaast leven en blijf gezond eten en drinken. Je huid zal je dankbaar zijn.

IOBE1903335 approved 05/2019

LEES OOK...

Hoe de vermoeidheid beheren?

I-O life

Vermoeidheid is een vaak gehoorde klacht bij patiënten onder immuuntherapie. Waar komt ze vandaan? Wat zijn de oorzaken? Wat kan u doen om ze te verminderen? Antwoorden.

Dit is geen sport… dit is een behandeling!

I-O life

Tijdens het hele kankerverloop, is lichaamsbeweging één van de elementen die voluit deel uitmaken van de behandeling. Maëlle Detry legt uit waarom en hoe.

Een goede voorbereiding van je consultatie

I-O life

Medische raadplegingen staan centraal in de zorg van patiënten onder immuuntherapie. Enkele tips om het maximum uit de verschillende soorten raadplegingen te halen.

Hoe vermijd je huidkanker?

I-O life

Wie zich wil beschermen tegen huidkanker kan drie dingen doen: uit de zon blijven, zich goed kleden of zich voldoende insmeren met zonnecrème

I-O Pedia

Hoe reageert het lichaam bij immuuntherapie?

Immuno-Oncologie