Patiëntenruimte

Kennis en begrip van kanker en de behandelingen

Kanker

De medische testen

Bloedafname, biopsie, endoscopie, CT-scan, PET-scan… Medische onderzoeken zijn onontbeerlijk in de zorg en opvolging van een kanker. Een kort overzicht van de voornaamste onderzoeken.

Melanoom

Melanoom behoort tot de kankers die het best reageren op immuuntherapie. Waarom? Welke geneesmiddelen zijn beschikbaar? En wat kan u er als patiënt van verwachten?

niet-kleincellige longkanker

Longkanker is een van de meest voorkomende en dodelijkste kankers. In gevorderde stadia van de ziekte was de prognose voor patiënten bijzonder somber … tot immunotherapie en doelgerichte behandelingen op het schouwtoneel verschenen!

Mesothelioom en immuuntherapie

Een interview met prof. Jan Van Meerbeeck (UZ Antwerpen) en dr. Jo Raskin (UZ Antwerpen), beiden longarts-oncoloog en experten wat betreft mesothelioom.

Blaaskanker

Kanker van de blaas en de urinewegen is de op een na meest voorkomende kanker in de urologie. Welke behandelingen zijn mogelijk als die kanker is ontdekt? En wat kan immuuntherapie doen? Een bespreking met prof. Thierry Roumeguère (Urologie, HUB).

Nierkanker

In veel gevallen wordt nierkanker laat gediagnosticeerd. Bij uitgezaaide kankers bevestigen recente studies dat immunotherapie een belangrijke plaats inneemt en in combinatie met een andere behandeling zelfs op de eerste plaats komt.

UGI-kankers en immunotherapie

In vergelijking met sommige andere plaatsen in de wereld, komen kankers van de slokdarm en maag eerder zelden voor in België. Een interview met prof. Geboes en dr. Callebout, beide als maag-darmspecialist werkzaam in het UZ Gent en expert wat betreft UGI-kankers.

Hoofd- en halskankers

Hoofd- en halskankers is een verzamelnaam voor alle tumoren in het gebied van neus, keel en oren (NKO). Immuuntherapie betekent een belangrijke en recente vooruitgang in de aanpak van deze kankers.

Om te beginnen

Ook beschikbaar in Engels,
Duits, Arabisch en Turks.

Om verder te gaan

Immuno-oncologie, een nieuwe
doorbraak in de strijd tegen kanker

Het immuunsysteem en kanker
begrijpen in1 minuut

De verschillende therapeutische
opties tegen kanker

Ce site Web est mieux vu en utilisant l'affichage vertical sur votre appareil mobile.

Ce site Web est optimisé pour l'affichage horizontal sur votre tablette.